Monday, March 11, 2013

Masło Makrelowe z Kolendrą

Od czasu do czasu lubię zjeść rybkę wędzoną, a tym razem leżały tak ładne na sklepowej ladzie, że nie mogłam się oprzeć. A masło makrelowe akurat przywołuje miłe wspomnienia .... w pobliskim Tesco było naprawdę smakowite. Więc dziś smaki dzieciństwa biorą górę ;).

Składniki:
  • 1 makrela wędzona (ok.300g)
  • 5 łyżek miękkiego masła
  • 2 łyżeczki świeżej kolendry
  • pieprz

Wykonanie:

Makrelę należy obrać z ości, połączyć z masłem i posiekaną drobno kolendrą - ja przełożyłam wszystko do blendera i zmiksowałam razem aż składniki się połączą. Na końcu doprawiłam pieprzem, makrela jest słona, więc odpuściłam z solą.
Do chleba lub tostów jest super.

1 comment:

  1. Musi smakować obłędnie! Uwielbiam makrelę, tylko zawsze ta ilość ości mnie przeraża :/

    ReplyDelete