Składniki:
- 500 g brukselki
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
- 1 łyżeczka skórki z cytryny
- 3 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki zielonej cebulki
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz
- 5 łyżek słonecznika + 1/2 łyżeczki soli
Wykonanie:
Brukselkę poszatkować jak kapustę (ja zrobiłam to za pomocą przystawki w blenderze, co znacznie przyspiesza pracę), odstawić i możemy zacząć przyrządzać dressing. Majonez połączyć z jogurtem, dodać sok i skórkę z cytryny, pokrojoną drobno cebulkę oraz cukier. Wszystko dokładnie wymieszać i zalać brukselkę. Doprawić solą i pieprzem.
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli. Wymieszać z surówką, część można zachować do dekoracji.
Smacznego !
goyard bag
ReplyDeleteoff white t shirt
off white shoes outlet
hermes outlet
bape clothing
yeezy 700
palm angels outlet
kd shoes
kd13
supreme