Przed nami jesień .... więc mięsko będzie królować w naszych menu. Dla wielu może być zbyt ciężkie, ale jak was dopadnie większy głód będzie idealne podane z kaszą. Śliwki dodają delikatnej słodyczy, a grzyby wyrazisty smak i kolor.
- 1 kg mięsa wieprzowego (polędwiczki wieprzowe)
- 8 suszonych borowików
- 10 śliwek suszonych
- 1 cebula
- 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego
- 1-2 łyżki mąki
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka wody spod grzybów suszonych
- olej
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kilka godzin przed gotowaniem gulaszu, należy zalać grzyby wodą i odstawić na kilka godzin lub całą noc. Dnia następnego należy wyjąć grzyby i pokroić w cienkie paski, wodę spod grzybów zachować i ponownie wrzucić pokrojone grzyby do tej wody i podgotować ok.10 minut. Odstawić. Mięso wieprzowe umyć dokładnie i pokroić w większą kostkę. Mięso osuszyć i obtoczyć w mące. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć mięso na dużym ogniu - gotowe kawałki przełożyć do rondla. Na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i wrzucić do mięsa. Rondel z mięsem wstawić na mały ogień, zalać wodą spod grzybów i dodatkową szklanką wody. Wrzucić grzyby i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok.30-40 minut aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dolać wino i doprawić solą i pieprzem. Sos powinien zgęstnieć dzięki mące i śliwkom które całkowicie się rozpadną osładzając go również.
fear of god outlet
ReplyDeleteoff white nike
paul george shoes
yeezy
kyrie shoes
bape sta
golden goose outlet
bape t shirt
off white shoes
ggdb outlet