Składniki:
- 200 g masła
- 6 łyżek świeżej bazylii
- szczypta soli
Wykonanie:
Masło wyjąć z lodówki i odstawić na jakiś czas, aby zmiękło, co ułatwi zmiksowanie wszystkich składników. Bazylię wrzucić do blendera i drobno posiekać, wówczas dodać miękkie masło ze szczyptą soli - wszystko dokładnie zmiksować. Bazylia będzie lekko wyczuwalna, a masło nabierze lekko zielonego koloru. Masełko można trzymać w zamrażarce w dowolnych kształtach i takie podawać na mięsa lub tradycyjnie w lodówce.
U mnie na zdjęciu wyjęte prosto z zamrażarki :)
Niezły pomysł. ;) Nie lubię masła, ale takie to mimo wszystko niezły dodatek.
ReplyDeletePozdrawiam,
relishmeals.blogspot.com
Wygląda pysznie, ma śliczny kolor, ja uwielbiam masło czosnkowe z ziołami :)
ReplyDelete