Sunday, April 14, 2013

Tofu Shake


W tej wersji mogę pochłaniać tofu litrami :) .... Aż się sama zdziwiłam, że to takie dobre wyszło .... niesamowicie treściwy shake, gęsty i kremowy, dzięki czemu idealny na lekkie śniadania. Ja dodałam mango, ale tak naprawdę możecie dodać inne ulubione przez siebie owoce. 


Składniki:
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • ok. 100 g tofu miękkiego (silken)
  • 1 mango
  • 1 łyżeczka miodu

Wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksować razem w blenderze. Można dodać więcej miodu jeżeli ktoś woli słodszy shake.

6 comments:

  1. Z tofu? O, to ciekawe :) ...

    ReplyDelete
  2. Hmm, bardzo interesujące! Chętnie spróbuję tofu w takim wydaniu :)

    Zauważyłam, że masz kilka widgetów z innych stron na swoim blogu, dlatego byłabym zaszczycona, jakbyś dołączyła i do nas oraz zarejestrowała swój blog na liście Top Blogi na stronie znajdzprzepisy.pl. Dzięki temu Twoje przepisy trafią do jeszcze większego grona odbiorców.

    Znajdzprzepisy.pl jest wyszukiwarką, która zbiera przepisy z najlepszych stron oraz blogów kulinarnych. Już ponad 1100 blogerów dołączyło do nas i skorzystało z dodatkowych odwiedzin, które dostarczamy. Rejestracja jest darmowa i bardzo prosta, wystarczy tylko padać adres bloga oraz adres e-mail (http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog)

    Życzę udanego tygodnia i w razie jakichkolwiek pytań, pisz śmiało na info@znajdzprzepisy.pl

    ReplyDelete
  3. Cudowny. Wierze, że to był smak raju

    ReplyDelete
  4. Witaj,
    Chciałem Cię ( jako twórcę tego bloga ) oraz Twoich gości zaprosić na portal blogbook.pl, który jest pierwszym w sieci serwisem zbierającym w jednym miejscu blogi i posty.

    Mam nadzieję, że i Twój blog dołączy do tego grona, a Tobie pozwoli zwiększyć rozpoznawalność oraz oglądalność Twoich wpisów.

    Serdecznie zapraszam i wierzę, że już niedługo przeczytam Twoje posty na blogbook.pl.

    Co zyskujesz na dodaniu swojego bloga ?
    1) Twój blog i posty mają więcej linków bezpośrednich, a więc pozycjonowanie google,
    2) wszystkie posty i blogi są otwierane bezpośrednio na stronie domowej, a więc statystyki,
    3) dostęp do szerszego grona czytelników zainteresowanych Twoją kategorią bloga, a czytających akurat inny blog


    Pozdrawiam i pozostaję do dyspozycji w przypadku pytań lub wątpliwości

    Michał Ludczyński ( twórca portalu )

    www.blogbook.pl


    PS.
    Nie musisz dodawać postów na blogbook.pl.
    Dzieje się to automatycznie po dodaniu Twojego bloga na stronę.



    ReplyDelete
  5. Fajny przepis. Troszkę zmieniłam (tofu jedwabiste dostępne w moim sklepiku jest obłędnie drogie) i zamiast tego dodałam nazwyklejsze tofu (naturalne Polsoi) - wyszło świetne :)

    ReplyDelete